La lluita per la salut al barri (1976-1985)

En esta primera publicació dedicada a la lluita per la salut integral al barri ens centrem en els anys 1976 a 1985, una primera dècada d'associacionisme a estall, en què vam aconseguir algunes reivindicacions històriques com l'aigua potable, les clavegueres i l'enderrocament d'algunes de les chaboles deshabitades, però que és només el començament d'una lluita que arriba fins a hui.

Cronologia i història de l’Associació de VV.VV. (1976)

En el 46 aniversari de la creació de l’Associació de veïnes i veïns inaugurem este espai en què anirem publicant la cronologia amb les lluites més significatives que hem portat a terme en el barri en estes dècades d’esforç col·lectiu i de resistència constant. Comencem per una història bàsica de l’associació i amb la cronologia més extensa de l’any 1976, moment de les primeres assemblees. Esperem que siga d’utilitat i que ens recorde les lluites presents i passades, i que ens motive a continuar cap a les futures.

El port: Hemeroteca de l’ampliació sud (1985-2005 i 2013) i situació actual de la nord

Compartim l'hemeroteca sobre el port que conserva l'associació i una compilació de material actual. En esta publicació arrepleguem l'evolució de l'ampliació des de 1985 fins a l'actualitat, amb l'intenció que la història no es perda i tot el món sàpia com es va lluitar i com se segueix fent: per defendre la nostra dignitat com a barri, la dels nostres veïns i veïnes del litoral i el patrimoni natural, cultural i humà de la ciutat.

«Natzaret, 40 anys de lluita» (documental)

Documental sobre el barri de Natzaret i l'Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret en el 40 aniversari de la creació de l'associació. Es repassen el treball de la lluita veïnal, les reivindicacions, les victories i les derrotes col·lectives.

Vols col·laborar amb una història o posar-te en contacte amb nosaltres?