Títol El Club Deportivo Nazaret al Gol, diario deportivo (de Madrid) el 23 de gener 1942
Autor Ramon Arqués Grau
Descàrrega
Data de publicació en Natzaretpèdia Divendres 2 de febrer 2024

NOTES A L’ARTICLE SOBRE EL C.D. NATZARET APAREGUT EN EL DIARI GOL DE MADRID EN 1942

Natzaret ofereix al seu públic de lectors una bella aportació sobre la vida esportiva a Natzaret, en concret de l’activitat futbolística. Es tracta de la reproducció digitalitzada d’un article aparegut en Gol, diario deportivo (de Madrid) el 23 de gener 1942 pp. 4-5 facilitada per l’Hemeroteca Municipal de Madrid. En les pàgines centrals d’aquest número l’autor, que signa com a Pradiel, fa un relat preciós del moment i de la història del Club Deportivo Nazaret. Considerem aquest document com una important aportació a la recuperació de la memòria històrica de Natzaret. Podeu trobar una versió completa del diari en l’Hemeroteca digital de la Biblioteca Nacional Española ací: diari complet; però amb una qualitat d’imatge considerablement menor.

Únicament caldria fer una puntualització sobre les dades aportades per Pradiel. L’autor afirma que l’activitat reglada del C.D. Natzaret s’inicià a partir d’un club de natació que existia al barri i on es practicaven tota mena d’esports pels seus membres que solien ser pescadors i treballadors del moll. Suposem que es refereix al Club Nàutic de Natzaret, que es va crear l’any 1927. Però tenim testimonis d’activitat futbolística reglada a Natzaret ja des de 1923, primer amb el nom de  S.D. Hércules i a l’any següent ja com a Club Deportivo Nazaret. Nom que, llevat d’algun moment puntual de la història del futbol de Natzaret, conservaria pràcticament fins la meitat de la dècada dels anys 50 del segle passat.

Testimoniada per l’hemeroteca també durant els anys de la postguerra, podem dir que la història reglada del futbol a Natzaret -tot i xicotetes crisis al llarg dels anys- és un exemple de continuïtat des dels seus inicis fins a l’actualitat.

Títol El Club Deportivo Nazaret al Gol, diario deportivo (de Madrid) el 23 de gener 1942
Autor Ramon Arqués Grau
Descàrrega
Data de publicació en Natzaretpèdia Divendres 2 de febrer 2024

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *