Carmen Moncholí Ballester, de Natzaret a Fabrègues (França)

Carmen Moncholí Ballester (1940) ens parla de la seua infantesa al barri fins al 10 anys, quan emigrà a França amb la seua família. Ens explica com passà la guerra la seua família, com era el treball al port de son pare i son tio, la pesca de subsistència que complementava els jornals, com es calfaven en l’escola o com van viure la riuada de 1949.

Luisa Tamarit, la Practicant

Amb Luisa Tamarit parlem de la guerra i la postguerra, i com es van viure a sa casa, a la Punta i a Natzaret; dels seus estudis i de l’ofici de Practicant rural, que tantíssim ha canviat; de la riuà del 57 i de la festa de la Mare de Déu dels Desemparats, a on és de Junta des de fa 23 anys.

Amparo Coscollá i Ana Costa, la salut integral i el Centre de Salut

Entrevistem a Amparo Coscollá i a Ana Costa, dos professionals de la salut familiar i comunitària (infermera i metgessa, respectivament) que han posat passió i moltíssimes hores en la millora de la salut integral del barri. Com en les altres publicacions sobre salut, parlem de salut integral, perquè esta perspectiva ampla va molt més enllà de l'assistencialisme o de la consulta.

Vicente Adelantado, fent poble

Vicente Adelantado (1936), conegut per regentar l’única floristeria de Natzaret, és també el promotor de la Hermandad del Cristo de Natzaret, patró del barri, de les seues festes o de les Creus de maig, que tradicionalment s’emporten premis en la ciutat de València. Amb ell parlem de tot açò, però també d’altres fites de la seua vida, com la Guerra civil, la riuada del 57 o en general de les festes del barri, començant per aquelles famoses dels tranviaris.

Biografia i homenatge a Glòria Caballero Ganosa (València, 18/12/1966 – 06/01/2022)

El passat dijous 21 d'abril de 2022 es va realitzar l'acte de col·locació de les plaques de carrer dedicades a dos veïns molt volguts al barri: Glòria Caballero i Joan Castaño. Aprofitem esta publicació per a dedicar-li un espai a la nostra veïna i amiga Glòria, més xicotet del que mereix, però en qualsevol cas necessari.

Biografia i homenatge a Vicent Martí Igual (Natzaret, 10/12/1931-28/01/2021)

Hui, 28 de gener de 2022, fa un any que ens va deixar el nostre amic i incansable company de lluites Vicent Martí. Dediquem este espai a conservar una xicoteta part de tot el que ens va ensenyar al llarg dels anys i recordem les experiències i esforços que vam compartir, que no foren pocs. Tenim la sort de conservar dos entrevistes que Oriano Corllaci feu a Vicent i les compartim ací junt a les notes biogràfiques que ha fet el nostre company Ramon Arqués.

Biografia i bibliografia de Joan Castaño Caparrós (Bera 20/10/1914 – Natzaret 18/02/2002)

Compartim la biografia del nostre estimat amic i veí Joan Castaño que va escriure Ramon Arqués. A més aprofitem este espai per començar un llistat de textos publicats a Natzaretpèdia, així podreu accedir-hi més fàcilment. Castaño tenia un coneixement quasi enciclopèdic del barri i la combinació dels seus textos i el seu arxiu és un llegat d'incalculable valor.

Vols col·laborar amb una història o posar-te en contacte amb nosaltres?