Textos inèdits de Juan Castaño III: «Curandería, espiritismo, medicina y remedios»

En este tercer volum de textos inèdits de Castaño, breu però molt interessant per la seua particularitat, hem compilat tots els textos relacionats amb la pràctica d’oficis i rituals de curació i espiritisme, acompanyats d’alguna menció a la medicina i al seu elevat preu. Dediquem la primera part a les persones del barri que oferien estos serveis i la segona a alguns dels remeis.

Textos inèdits de Juan Castaño II: «Del Grao a Nazaret»

Després d’haver editat un primer volum de textos inèdits de Juan Castaño, “El Nazaret histórico de 1928”, continuem amb este segon volum titulat “Del Grao a Nazaret”. Un recorregut pel barri que complementa el text anterior, entrant a relatar com treballaven lleteres o comerciants i altres històries curioses del Natzaret dels anys 20 i 30.

Textos inèdits de Juan Castaño I: «El Nazaret histórico de 1928»

A l'Arxiu Castaño s'hi conserven alguns llibrets inèdits sobre Natzaret del nostre autor, amb informacions rellevants que descriuen amb precisió la vida quotidiana al barri durant la primera meitat del segle XX.

Col·lecció de fotos de l’arxiu Castaño comentades

Publiquem una selecció de fotos antigues conservades a l'Arxiu Castaño. Moltes d'elles van estar exposades durant el dia del llibre i del medi ambient (13/05/2023), després preguntàrem per elles a diverses persones del veïnat i ara les compartim ací amb els seus comentaris.

Arxiu Joan Castaño en brut

En este apartat podeu consultar l'Arxiu de Joan Castaño en brut. Posem en obert este material de consulta perquè es puguen fer búsquedes sense necessitat d'esperar a que processem tota la informació.

Biografia i bibliografia de Joan Castaño Caparrós (Bera 20/10/1914 – Natzaret 18/02/2002)

Compartim la biografia del nostre estimat amic i veí Joan Castaño que va escriure Ramon Arqués. A més aprofitem este espai per començar un llistat de textos publicats a Natzaretpèdia, així podreu accedir-hi més fàcilment. Castaño tenia un coneixement quasi enciclopèdic del barri i la combinació dels seus textos i el seu arxiu és un llegat d'incalculable valor.

Presentació i homenatge a Joan Castaño per «Nazaret y sus calles», un llibre per al record

El divendres 5 de maig de 1995 es va presentar al barri el llibre «Nazaret y sus calles», de Joan Castaño. Es va fer dins d'un homenatge emotiu i molt sentit al nostre veí i autor del llibre. En l'acte participaren Amparo Pardo, Jaime de Juan, Juan Luís Corbín, Antonio Sanchís, Xavier Albiol i, per suposat, Joan Castaño.

Vols col·laborar amb una història o posar-te en contacte amb nosaltres?