Títol “Nazaret: ahir, hui, demà”, A.VV.NN.
Font Associació de veïns i veïnes de Natzaret
Data de publicació del llibre Juny de 1981
Data de publicació en Natzaretpèdia Dimecres 8 de setembre de 2021
Descàrrega

Nazaret: ahir, avui, demà és un document especialment interessant per contar la història del barri. Primer perquè es va tindre la visió de tractar de recuperar la memòria oral d’una població que no està recollida en els llibres i es va entrevistar a nou homes i dones majors del barri. Després perquè arreplega imatges i informació sobre altres moments importants com és la riuada de 1957. A més a més, recull reivindicacions per millorar el barri i altra informació sobre el present (1981) i el futur que desitgen. Incloem a continuació el sumari i després reproduïm la Presentació, perquè pensem que l’Associació de veïns i veïnes explica els objectius i el contingut molt millor del que puguem fer-ho nosaltres. La revista es va presentar com a part de la 1a setmana de Convivència organitzada per diverses entitats del barri i celebrada els dies 13-20 de juny de 1981.

Hem habilitat la búsqueda de text dins del PDF, així que podeu fer búsquedes per (mòbil: utilitzant l’opció buscar; PC-Windows: fent clic en Control+F; Mac: clic en Comand+F).Títol “Nazaret: ahir, hui, demà”, A.VV.NN.
Font Associació de veïns i veïnes de Natzaret
Data de publicació del llibre Juny de 1981
Data de publicació en Natzaretpèdia Dimecres 8 de setembre de 2021
Descàrrega

SUMARI

Presentació (bilingüe)

Ahir
Nueve entrevistas
El tío Doldi
Enrique Arbiol
José Mª Luz Rocafull
Carmen Igual
Trinidad Alabau y Asunción Tatay
La tía Rosa
La Sra. Ángela
El tío José
– Enrique J. Soria Catalá
La riada
Una plaga que aún perdura
Cosas de ayer

Avui
Las Entidades
Reportaje de actualidad
Luchas de un barrio
Cosas de ayer y de hoy
Datos estadísticos

Farem de Natzaret un barri per a conviure

Demà
Una encuesta
Algunos proyectos
Sobre el Plan Parcial

Anexo. Servicios

“PRESENTACIÓ (Assoc. Veïns)

Natzaret. Ahir. Avui. Demà vol ésser una aportació més a aquesta 1a Setmana de Convivència organitzada per diverses entitats de Natzaret amb la finalitat de fomentar i estimular unes relacions cordials entre els veïns i una convivència grata i solidària en el barri.

El contingut de les pàgines següents s’ha distribuït fonamentalment a tres grans seccions: l’ahir de Natzaret, l’actualitat i el futur.

AHIR: A falta de fons escrites sobre el passat de Natzaret la secció recull el testimoni viu d’homes i dones de començaments de segle en una sèrie d’entrevistes realitzades a veïns que representen distintes facetes de la vida d’aquell temps per a oferir una visió lo més global possible del barri. És fàcil que, disposant de més temps, s’haguera pogut obtenir més precisió i més quantitat de dades. La riuada de 1957 ens ha privat de tota mena de testimoni gràfic anterior a la mateixa. Un reportatge sobre la riuada i la privatització del parc públic i de la platja tanca la sessió.

AVUI: La segona secció s’obri amb les aportacions d’història, activitats i objectius de les entitats cíviques de Natzaret que expressen la vida col·lectiva del barri. Segueix el relat d’activitats, jocs i festes que foren d’ahir i que hui encara perduren. El reportatge sobre els principals esdeveniments i lluites dels darrers anys i les dades estadístiques referides a l’any 1979 poden ser útils per un coneixement més exacte d’altres aspectes que també formen part del present. Lamentem no poder disposar del cens realitzat al mes de maig de 1981.

DEMÀ: És la tercera i última sessió. Comença amb les respostes d’un grup de veïns a una enquesta sobre el futur de Natzaret. Encara que haguera pogut ser més extens no deixa d’ésser significatiu i interessant. Varis projectes, alguns dels quals ja estan en marxa, i una proposta de revisió de l’actual Pla Parcial 15 d’anexió del Pla Parcial 15 bis, poden ser un esbós d’un futur a decidir i fer realitat entre tots.

En l’anexe final oferim una relació detallada dels serveis de tot tipus que existeixen en l’actualitat (1981). És possible que hi falten alguns serveis, lo qual pot ser degut en part a error inevitables i en part el desig explícit dels respectius propietaris de no constar en l’anomenat anexe.

Només resta agrair la col·laboració de tots els qui han fet possible el present intent de comunicació i de xicoteta història de Natzaret. Pot ser inclús que siga útil per un futur treball més seriós i més complet.

L’article sobre la convivència explica suficientment el motiu de la revista i l’objectiu a aconseguir per tots els qui d’una manera o altra -sempre d’alguna manera- en som els seus protagonistes.

València, juny 1981″

LLIBRE COMPLET (en imatges)

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *