La lluita per la salut al barri (1976-1985)

En esta primera publicació dedicada a la lluita per la salut integral al barri ens centrem en els anys 1976 a 1985, una primera dècada d'associacionisme a estall, en què vam aconseguir algunes reivindicacions històriques com l'aigua potable, les clavegueres i l'enderrocament d'algunes de les chaboles deshabitades, però que és només el començament d'una lluita que arriba fins a hui.

Biografia i homenatge a Glòria Caballero Ganosa (València, 18/12/1966 – 06/01/2022)

El passat dijous 21 d'abril de 2022 es va realitzar l'acte de col·locació de les plaques de carrer dedicades a dos veïns molt volguts al barri: Glòria Caballero i Joan Castaño. Aprofitem esta publicació per a dedicar-li un espai a la nostra veïna i amiga Glòria, més xicotet del que mereix, però en qualsevol cas necessari.

Fulles informatives, cartells i més (1976-2021)

Compartim un recull cronològic dels fulls informatius, cartells i altra documentació de l'Associació. Els esforços col·lectius i les preocupacions del barri estan reflectits en els textos que compartim ací cronològicament com un índex.

Lluita de les DONES del barri

Dediquem este espai a recollir la documentació sobre diferents moments de reivindicació dels drets de les dones del barri. Hem organitzat el material en ordre cronològic, començant pel més antic (1981-2022). Hi ha materials molt diferents, però les activitats al barri tenen un objectiu compartit: Aconseguir una unió i una lluita conjunta que ens permeta estar juntes i lluitar entre totes des de la nostra diversitat (cultural, de pensament, etc.). Més de quatre dècades de mobilitzacions i accions mostren fins a quin punt la participació ha sigut, és i serà sempre una prioritat de l'Associació. En 2022 com en 1981, ara i sempre, juntes som més fortes.

«La mujer en el barrio de Nazaret», llibre (1992)

En "La mujer en el barrio de Nazaret. 'Qué opinan las mujeres de Nazaret acerca de sus problemas y de la calidad de vida en el Barrio' Valencia, Julio 1992" trobareu el resultat d'un treball d'investigació-acció fet de manera conjunta per professionals i veïnat del barri. És un text que ajuda a apropar-se a la problemàtica específica de la dona al nostre barri i que a més és un testimoni d'un procés participatiu molt complex i interessant.

Col·lecció periòdic «Natzaret»

Col·lecció completa del periòdic 'Natzaret'. Publicació bimensual editada per l'A.VV., però dedicada al barri, no únicament a les activitats de l'associació. Es van publicar 90 números entre 1982 i l'any 2000.

Biografia i homenatge a Vicent Martí Igual (Natzaret, 10/12/1931-28/01/2021)

Hui, 28 de gener de 2022, fa un any que ens va deixar el nostre amic i incansable company de lluites Vicent Martí. Dediquem este espai a conservar una xicoteta part de tot el que ens va ensenyar al llarg dels anys i recordem les experiències i esforços que vam compartir, que no foren pocs. Tenim la sort de conservar dos entrevistes que Oriano Corllaci feu a Vicent i les compartim ací junt a les notes biogràfiques que ha fet el nostre company Ramon Arqués.

Arxiu complet en brut

En este apartat podeu consultar l'arxiu complet de l'Associació i l'Arxiu de Joan Castaño en brut. Posem en obert este material de consulta perquè es puguen fer búsquedes sense necessitat d'esperar a què processem tota la informació.

Nits d’albades al barri

Encetem esta publicació dedicada a les nits d'albades que es feren al barri dins de la setmana cultural entre 1991 i l'any 2000 i que serviren per a tancar la celebració de Sant Joan. Publiquem ara el material de la nit de 1991 i continuem compartint la resta fins que estiga tot disponible.

«A tornallom», documental sobre la ZAL i la destrucció de la Punta

«Propuestas 92», llibre

"Propuestas 92" és el document realitzat en 1992, resultat d'un intens procés de treball des de l'A.VV. que inclogué un procés participatiu amb entitats del barri i la col·laboració de nombrosos professionals socials per afrontar els problemes del barri. Es prioritzaren les àrees de Joventut, Dona, Droga, Habitatge i urbanisme, Educació i Cultura.

«Natzaret, un barri mariner sense mar», vídeo

Incloem en este arxiu del barri l'homenatge "Natzaret, un barri mariner sense mar" que vam fer a la nostra platja perduda en el seu 34 aniversari (maig de 2020). Un recordatori de les nostres lluites veïnals i de tot el que queda per fer.

«Nazaret: ahir, avui, demà», revista

"Nazaret: ahir, avui, demà" està editat per l'Assoc. de VV.VV. i es va presentar com a part de la 1a setmana de Convivència organitzada per diverses entitats del barri i celebrada els dies 13-20 de juny de 1981. Un document especialment interessant per contar la història del barri que inclou testimonis de persones nascudes a principis del segle XX, el present i els plans de futur del barri.

Fotos aèries de Natzaret (1946-2020)

Un seguit de fotos aèries de Natzaret que ens permeten veure la seua evolució entre 1945, quan era un barri de llauradors i gaudia d'una de les millor platges de València, i 2020.

Vols col·laborar amb una història o posar-te en contacte amb nosaltres?